FAMILJENBUS

söndag, maj 16

I dag är det en 1-årsdag!

I fredags kom det 2 brev och i dessa låg ett brev till tvillingarna på ettårsdagen av dopet! Det är 1-år sen vi hade dop för tvillingarna =) Ett jätte lyckat dop 0m jag själv får säga =)
Underbart väder precis som vi beställt, god mat, härlig tipspromenad och fantastiskt goda tårtor..

Nedan är kortet från kyrkan som vi fick!
Så vi öppnar minnesboxen som var en dop present och njuter av minnena

Har samlat lite av varje från dopet, kort osv..
Inbjudningskorten
inbjudningen


Tårtorna
Dukningen, på lappen som ligger hop rullad stod det:


Colin & Alex Larsson,Nilsson

Väntan var lång innan tvillingarna äntligen kom. Tänk vad lustigt att gå tiden ut och t.o.m gå två dagar över. Ända sedan v.37 hade vi alla börjat förberedda oss på att snart kommer dom. Men dom hade det gott i magen och väntade tills den 29 januari, på morfars födelsedag, att komma. Så då äntligen kl. 06:26 kom storebror Colin ut, han vägde 3430g och var 49 cm. 9 minuter senare kl: 06:35 kom brorsan med en rasande fart. Även han var normal stor med sina 3310g och 50 lång.

Vi hade redan när Liam föddes svårt att finna några fina pojknamn, och nu hade vi två st som vi skulle ge namn till. Inte helt lätt. Vi fick vända oss till allmänheten om hjälp med namn förslag, och det var här ifrån idén till namnet Colin kom. Varför just Colin heter Colin är för att han kom först ut och Per frågade mig, vet du vad det blev? Nej, sa jag, en pojke svarade Per. Då sa jag, då har vi våran Colin. Att hitta namn till nr 2 var inte lätt han har nog blivit kallad det mesta =) de första 8-10 dagarna kallades han mest för, han den dära. Efter många namnförslag sa Per en kväll, vad sägs om Alex? Och ja Alex lät bra. Alex är den där snygga killen i skolan som alla flickor svärmar för =)

Colin är ett brittiskt mansnamn, en kortform av det grekiska namnet Nikolaus. I Sverige finns omkring 470 bärare. 
Namnsdag saknas.

Alex är en förkortning av Alexander som är ett manligt förnamn av grekiskt ursprung, och bildat av två ord som betyder försvarare och man. Namnsdag den 12 december. Antal män med namnet i Sverige: 5652 och antal kvinnor med namnet i Sverige: 74.

Stjärntecken: Vattumannen
Vattumannen är lugn, envis och självständig. Han vågar alltid att gå din egen väg och tänker alltid i längre perspektiv. Han ger ett seriöst och okonstlat intryck. Han svävar sällan i väg i känslomässiga och överromantiska drömmar. För honom är realism, kunskap och sunt tänkande ett nyckelord.

Månadssten: Ametist Månadsblomma: Nejlika

Deras mella namn är Olav, Lennart,

Olav, har dom fått efter sin pappa som fått det efter sin pappa osv. Namnet har gått i arv sedan förra sekelskiftet och är ett norsk namn men även en fornsvenk form av Olaf.
Lennart, har dom fått efter sin morfar. Namnet är tyskt och betyder modig som ett lejon.

Dopdag: 16/5 2009, Vätterstranden, Huskvarna församling. Präst: Torgny Wiren.
Gudföräldrar: Colin: Jonas Holgersson & Florentina Arsenie Bästa vänner till föräldrarna
Alex: Paul & Pernilla Haller, Nilsson Paul är storebror till Sandra,
Pernilla hans bättre hälft =)
Alex

Underbar bild tycker jag!


Häller vättervatten i den sk. dopfunten..
Min bror Paul med sin gudson Alex


Hämtar dopvatten gör Saga och Liam..


Jasmine och Elin sjunger Handens fem fingrar med Lisa Nilsson
Andra låtar vi hade var; Tryggare kan ingen vara, Himlen måste sakna en ängel, Två små underverkKram och fortsatt trevlig Söndag, nu inväntar vi farfar som ska komma och sova hos oss i natt!


1 kommentar:

 1. Åh, ett sånt mysigt dop ni hade! :)
  Jag älskar "Handens fem små fingrar".. Ville egentligen ha den på Leons dop, men det blev "Det vackraste" istället för den kunde de som skulle sjunga och spela perfekt :)

  Pojknamn är minsann inte lätt, men det är fin fina namn ni har till era tre killar
  "Den dära" .. hihi..

  Kram

  SvaraRadera