FAMILJENBUS

onsdag, september 14

Ledsen

Kul, nervöst och pirrigt va det ja! Men jag fick en fet käftsmäll i stället =(

Besöket började med en vägning! 65.5kg, jätte bra sa han, jag har nu BMI=NORMAL. Det nästa som hände var att han ville kolla min mage, han var nyfiken på hur det såg ut. Och i stället för att hänget hängde mer hade fettet bara försvunnit och själva puttmagen har ju sjunkit in lite. Jag har fortfarande glipan mellan magmusklerna. Nästa han sa att jag inte uppfyller kriterierna för en bukplastik, han hade hoppats och önskat att jag skulle haft mer häng. Blev lite förbannad när han sa att det finns dom som kommer in med häng ner till knäna som måste opererats. Jag har med kämpat med min vikt och det är EFTER tvillingarna som magen inte kunde dra ihop sig igen.. Ännu mer förbannad blev jag när han sa att det var lång kö för att det fanns dom som gjort GBP som skulle operera buken. Jag menar först får dom betalt av landstinget en GBP operation för ca 50 000 sen en bukplastik för 60 000. Jag tog tag i min vikt när jag vägde 83 kg för att jag fick panik. Gjorde jag då fel?? Skulle jag gått upp mer, blivit tjockare..så jag kunde gå ner mer och fått mer häng för att få hjälp?
Läkaren sa även att det finns rejält med lös hud på mig, och det finns ingen träning i världen som kan få bort den. Ska den bort, måste detta ske med operation.

Jag blev så chockad och förstår verkligen ingenting...
Besök 1. Gå ner i vikt och återbesök
Besök 2. Detta ser inte fint ut, jag förstår att du mår dåligt. Beviljad av jönköping.
Besök 3. Gå ner 5kg, ring när du är klar, jönköping har godkänt det. Om du gått ner bokar vi operation.
Besök 4. Bra jobbat men du uppfyller inte landstingets krav. Remiss tillbaka till Jönköping. Där ligger nu mitt framtida liv...i deras händer. Om de bara visste.

Tänk om jönköping drar tillbaka sitt godkänande igen?? Jag har inga pengar till att göra det själv. Och något banklån finns inte på kartan. Jag så ledsen att inte kunna ha kläder på mig som sitter bra, inte kunna bada med barnen. Inte kunna byta om i mitt eget hem utan att gå in på toaletten, inte kunna ligga nära min sambo för att jag är rädd för att han ska känna min mage.
Folk undrar om vi ska ha bebis igen. T.o.m minna egna barn pekar på min mage och undrar vad det är..

Usch precis när jag varit där, var jag så himmla ledsen och tårarna bara sprutade både inne hos läkaren och efter.

Om en vecka vet jag mer. Har 5.5kg kvar till målvikt, så jag kör på. Har insett att det kvittar hur många kilo jag än kommer att gå ner kommer aldrig min mage att bli bra utan en operation och jag kommer alltid att få må och se ut så här. Jag hoppas att jönköpings landsting förstår att jag behöver denna operationen.1 kommentar:

  1. Nästa fas i livet, ACCEPTERA, låt det bli en del av vardagen, dela med dig, att ha allting för sig själv kräver ett enormt psyke, tänk också att ditt beteende kan drabba flera inom familjen, tänk på staten uträkningsmodeller så skall du leva i 54 år till och Du har inte ens passerat dom 30. PaPPa

    SvaraRadera